08-559 23 228

Mån, Tis, Tors: 13.00 till 15.00
Ons, Fre: Ingen telefon tillgänglig

08-559 23 228

Mån, Tis, Tors: 13.00 till 15.00
Ons, Fre: Ingen telefon tillgänglig

Ansök genom att klicka på knappen, svara på frågorna och fyll i dina uppgifter.

ANSÖK NU

FAQ

Här hittar du vanliga frågor och svar gällande våra tjänster och ansökningsprocessen. Vi vill upplysa er om att denna text är en väldigt förenklad version av de regler som gäller.

Vi inte ansvariga för individuella tolkningar och användningar av denna text.

Hur kan jag beställa era tjänster?

Du kan beställa våra tjänster enkelt genom att svara på ett par frågor och fylla i dina uppgifter genom att klicka här.

Vem kan använda era tjänster?

Alla som vill söka svenskt medborgarskap kan använda våra tjänster oavsett om du vill ansöka själv, för en anhörig eller ett barn. Det går även bra om du är vårdnadshavare eller god man för en minderårig.

Vad kostar era tjänster?

Vi debiterar 1390 kr för att gå igenom och upprätta en ansökan. Om vi upptäcker några hinder för att du inte kan söka meddelar vi dig och förklarar varför vi inte kan göra något för tillfället. Betalningen sker via en snabb och säker kortbetalning. Om du inte uppfyller migrationsverkets krav görs en återbetalning direkt till ditt kort.

Tänk på att migrationsverkets avgift inte ingår i priset.

Vilka dokument måste jag ha för att kunna söka?

Ett hemlandspass eller identitetsdokument i original är vad som gäller generellt.

I vissa fall kan även en nära släkting intyga din identitet. Undantag om man saknar dokument eller en nära släkting som kan intyga är att du har bott i Sverige i minst åtta år.

Jag har skulder hos kronofogden. Kan jag bli svensk medborgare?

Skulder hos kronofogden och ditt belastningsregister är något Migrationsverket tittar på. De gör även en säkerhetskontroll av varje sökande. Du kan få ett avslag om du har obetalda skatter, underhållsbidrag samt böter. Även skulder till privata företag kan påverka din ansökan negativt.

Kan man bli svensk medborgare om jag är dömd för ett brott?

Om du tidigare har blivit dömd för ett brott måste det gå en viss tid innan du kan söka. Denna tid kallas även karenstid. Längden på karenstiden beror på straffpåföljden.

Hur länge måste man bo i Sverige för att kunna bli svensk medborgare?

I de flesta fall krävs det att du är bosatt I Sverige 5 år sammanhängande. Hemvisttiden kan variera om den sökande är nordisk medborgare, statslös, flykting eller barn.

Hur räknar jag min hemvisttid?

Om du hade permanent uppehållstillstånd eller uppehållstillstånd för bosättning redan när du kom till Sverige kan du räkna fr o m den dagen du reste in. Om du inte hade permanent uppehållstillstånd eller uppehållstillstånd för bosättning räknas tiden från den dag du lämnade in din ansökan om uppehållstillstånd och fick det beviljat.

Jag är gift/sambo med en svensk medborgare. När kan jag ansöka?

Om du är gift, sambo eller registrerad partner med en svensk medborgare I mer än 2år kan du söka redan efter 3 år I Sverige. Kravet är dock att ni måste bo tillsammans.

Kan man ha dubbla medborgarskap?

Sverige tillåter dubbla och multipla medborgarskap. Däremot bör du alltid vara medveten om att du kan förlora ditt nuvarande medborgarskap om det aktuella landets lagstiftning inte tillåter det. Kontrollera alltid med ambassaden eller behöriga myndigheter om det finns något hinder för dubbla medborgarskap.

Är det någon fördel att vara svensk medborgare?

Ett medborgarskap kan innebära vissa fördelar. Svenska medborgare har rätt att bo och arbeta i Sverige. Som svensk medborgare får du även rösträtt.

För att göra karriär som polis eller yrkesmilitär samt andra särskilt utvalda yrkesgrupper krävs svenskt medborgarskap. Ett svenskt medborgarskap möjliggör även bosättning och arbete i andra EU-länder.

Bli svensk medborgare

Ansök genom att klicka på knappen, svara på frågorna och fyll i dina uppgifter.

ANSÖK NU

FÖRDELEN MED VÅRA TJÄNSTER

Mer än

5000

nöjda kunder

Här kan du se vad våra kunder tycker om oss.

Vår grupp

10 års

erfarenhet

Online sedan 2013. Känn dig trygg i vår hantering av din ansökan.

100%

Vi bryr oss personligen om ditt ärende.

10/10

Passar alla. Du kan söka för dig, dina barn eller för någon annan.

SvenskMedborgare.se använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.

Jag förstår